Hvad gør CO2 ved vores miljø?

Forside / Gode råd / Hvad gør CO2 ved vores miljø?

Hvad gør CO2 ved vores miljø?

CO2 eller kuldioxid er livsnødvendig for at opretholde vores klima på jorden. CO2 er en af de grundlæggende byggesten for det meste liv, men kun i tilpasset mængde. CO2 hjælper med at holde jorden varm og er livsnødvendig for planter. Mennesker og dyr indånder ilt og udånder CO2, hvorefter planter indånder CO2 og udånder ilt, og på den måde opretholdes den naturlige balance.

Når der bliver udledt for meget CO2 i forhold til det der bliver brugt, stiger temperaturen på jorden, og isen på nord- og sydpolen smelter. Når isen er smeltet vil der komme kæmpe oversvømmelser nogle steder, og andre steder vil der opstå store tørkeområder. Jordens klima vil ændre sig og mange plante- og dyrearter vil uddø. Det er derfor vigtigt at sætte ind overfor udledningen af CO2 i vores atmosfære.

Hos De Grønne Elektrikere har vi stor fokus på at være med til at nedsænke CO2 udledningen. Vi har derfor droppet vores firmabiler, og i stedet indkøbt bycykler som vi kører rundt til kunderne med. Derudover sætter vi stor fokus på at benytte miljørigtige produkter, samt benytte CO2 neutral strøm til f.eks. at holde vores hjemmeside kørende.